24-10-2012

Ren voor je kippenleven. Christian Jolibois

Ren voor je kippenleven
Dit boek was nieuw in de bibliotheek en daarom nam ik het mee. Ik was er nieuwsgierig naar. De cover trekt aan om te lezen.

Serie
Het is een deeltje uit de serie van De  Kippetjes. Karmen, Vuurhaan en  kinderen Kukel en Karamel beleven spannend avonturen in deze reeks boeken voor kinderen die beginnen met lezen.

Inhoud
Drie vossen zoeken een verrassing voor hun jarige vader. Ze gaan op jacht en ontvoeren een heel stel haantjes, die aan het ruziĆ«n waren. Ze sleuren hen mee naar het diepe hol onder grond. Karamel twijfelt geen enkel moment. Ze gaat met haar vriendinnen op zoek naar de jongens. Daarvoor krijgt ze onverwacht hulp van Zorra, het vossenmeisje. Zij wijst hen de weg door het Labyrint om zo in het vossenhol te komen. Daar woont echter ook een Minotaurus, waar iedereen heel erg bang voor is. Karamel heeft een slim plan. Maar ...

Leuk boek, beetje warrig soms
De auteur Christian Jolibois, heeft deze boeken zo geschreven dat ze net iets meer hebben dan gewone leesboeken. Er valt namelijk een dubbele bodem te ontdekken. Het verhaal is erg humoristisch, de spanning wordt goed opgebouwd en ik vond de illustraties geniaal. Complimentje voor Christiaan Heinrich. Thema's: avontuur - kippen - vriendschap. Heel af en toe is het verhaal een beetje warrig. Zeker voor kleuters. Kinderen ouder dan zeven zullen er van geniet.

ISBN-10: 9059328235
ISBN-13: 9789059328235

Geen opmerkingen:

Een reactie posten