04-02-11

Deze boeken geven we weg.

Meedoen met deze  leuke weggeef- actie?
Schrijf dan in je reactie welk boek je graag wil hebben van de drie  - en waarom. Het zou leuk zijn als je een linkje hiernaartoe op je eigen blog zette. We wachten een week ...en dan maken we bekend wie zich de trotse bezitter mag noemen van:


Beschrijving:
Cheyenne Allison is een uitstekende eerste hulparts die een dierbare patiënt verliest. Om zich te bezinnen, vertrekt ze naar het landelijke Hideaway, waar ze een oude boerderij wil gaan opknappen. Ze ontmoet daar Dane Gideon, de eigenaar van een ranch annex tehuis voor ontspoorde jongens. Cheyenne besluit Dane te helpen, en er bloeit een bijzondere relatie tussen hen op. In Hideaway worden vernielingen aangericht die veel onrust veroorzaken. De verdachte is een pupil van Dane. Cheyenne wordt tegen wil en dank bij de zaak betrokken, en dan moet blijken of Hideaway een echt veilige plaats voor haar kan zijn.
Dit boek is een dwarsligger!


Beschrijving
Paulien gaat naar paardrijles.
Als ze in de stallen komt,
is iedereen in rep en roer.
De deur van de zadelkamer staat open.
Er zijn zadels verdwenen!
Gelukkig gaat de les toch nog door.
Maar rijden zonder zadel valt niet mee.
Er wordt dan ook flink gelachen.
Na de les gaat Paulien op onderzoek uit,
samen met haar vrienden.
Wie heeft de zadels gestolen? En waarom?


Beschrijving
Kinderen die op jonge leeftijd een goede schrijfvaardigheid wordt bijgebracht, hebben daar hun hele leven plezier van. Want geschreven taal maakt nog altijd een belangrijk deel van onze communicatie uit, of het nu om werk of privé gaat. Daarom schreef Marja Baseler dit boek, waarin kinderen de basisvaardigheden leren om verhalen en gedichten te schrijven. Wat is een goede spelling, hoe maak je een leesbare zin, waartoe dienen alinea's en hoe bouw je een verhaallijn op? En als het om de kunst van het dichten gaat: moet je altijd rijmen, wat is een strofe en zijn alle gedichten kort? Een even speelse als leerzame gids, voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar.

ps: De beschrijvingen zijn dit keer niet door mezelf gemaakt maar komen van het internet.