12-09-2011

Ondeelbaar, Kristen Heitzman


'Liz zette de reiskooi naast de roestvrijstalen tafel, droogde haar handen, haar gezicht en haar haar af, waarna ze naar de vormeloze puppy's keek, nog bijna zonder vacht, en egaal bruin zonder vlekken. Hun ogen waren nog spleetjes, hun neus stomp, afgeronde oortjes die mettertijd puntig zouden zorden. Ze hadden zich samen in de reiskooi tegen elkaar opgerold en ze tilde ze als één kluwen op toen Lucy binnenkwam.
'O. O, Lizzie.' Lucy keek er met intense blik naar. 'Ze zijn zo nieuw'.'
Liz glimlachte. 'Splinternieuw. Help me even de druppelaars te vullen om ze te voeden. Ze hebben een zeer speciale verzorging nodig.'
'Zijn deze van de coyote?'
'Ja'.
'Dan heb je de commandant gezien.'
'Net lang genoeg om deze voor je mee te nemen.'
Lucy straalde. 'Ik heb nog nooit zoiets moois gezien. Kijk toch eens hoe ze zich samen nestelen'.

Lizz, een net nieuwe dierenarts in een klein plaatsje, komt al snel in aanraking met de politiecommandant, Jonah. Hij heeft haar hulp nodig bij een zeer bijzondere vondst: twee aan elkaargenaaide wasberen.
De vraag blijft de commandant bezig houden: wie doet zoiets gruwelijks? Want, het blijft niet bij de wasberen.
Terwijl Lizz contact legt met Tia en bij haar in de winkel zelfgemaakte kaarzen koopt voor Lucy, haar zus, gaan haar gedachten zeer regelmatig naar Jonah. Maar zowel Jonah en Tia hebben het erg druk met hun eigen leven. Ze proberen los te komen van een beroerd en intensief verleden. Los te komen van de fouten die ze maakten en los te komen van schuldgevoelens.
Een andere hoofdpersoon, Piper ziet al deze wonderlijke en moeilijke relaties om zich heen gebeuren. Wat kan zij er aan doen? Hoe kan zij de commandant gelukkig maken? Om maar niet te spreken van Tia?
Als er dan ook nog een 'vreemde' man opduikt die al in paniek raakt bij een kleine niet bedoelde aanraking, worden de raadsels Tia te veel. Zij is degene die deze vreemdeling kan helpen. Maar voordat ze daaraan begint moet er nog heel wat uit de weg geruimd worden.

De auteur, Kristen Heitzman is inmiddels al erg bekend geworden. Graag gelezen ook. In dit boek blijft ze in raadsels spreken. Het duurde lang voor ik er helemaal in zat.  Maar vanwege de raadselachtigheid waarmee ze dit boek schrijft, blijf je lezen. En hoewel het boek me uiteindelijk tegenvalt, de auteur komt niet tot een echte ontknoping, heeft het me wel aan het denken gezet. Ik blijf erover nadenken hoe het complot nu uiteindelijk zal zijn geweest. Het zet me aan het denken over mensen als Lizz en Lucy. En over vriendschappen en familiebanden, waarbij de emotionele lading wel heel gevoelig kan liggen. Herkenbaar?

Ondanks dat ik beter en vooral ook anders gewend ben van deze schrijfster raad ik het jullie aan te lezen. Zodat je mij kunt vertellen wat je van dit boek vind. Ik ben inmiddels achter het raadsel. Nu jij nog!

Titel: Ondeelbaar

Auteur: Kristen Heitzmann

Taal: Nederlands

Eerste druk

ISBN: 9789085201724

Prijs: 19,95

Uitgever: Jongbloed uitgevers groep

4 opmerkingen:

 1. Hallo Gerreke,Wat leuk dat jou reaktie (bedankt daarvoor)vanuit zo'n andere bloghoek komt!
  Ik ben dol op lezen enzag even snel dat ik op jouw blog weer van alles tegen kan komen over lekker leesbare boeken!
  Dus ik ga jou volgen.
  Liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello! My first visit, will visit you again. Seriously, I thoroughly enjoyed your posts. Congrats for your work. If you wish to follow back that would be great I'm at http://nelsonsouzza.blogspot.com
  Thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HOI HOI bedankt voor je lieve reactie ... ben gek op boeken maar alleen woonboeken en boeken over het landleven ....maar kom wel even op je blog kijken ...wens je een fijne weekend lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond dit boek erg indrukwekkend. Ook wel een beetje ongrijpbaar. En ja, de citaten die in dit boek zijn opgenomen vind ik erg mooi maar ik had pas laat door dat het siamesetweeling zusje alleen in de ziekelijke gedachtenwereld levend was.

  Goeie resencie, Aline!

  BeantwoordenVerwijderen