30-07-2011

Ik wens je liefde, Robin Lee HatcherDru weet zich gelukkig getrouwd, tot haar man Charlie door een ongeval overlijdt. Als ze later hoort dat ze zelf kanker heeft, vraagt ze haar beste vriend met haar te trouwen. Een verstandshuwelijk. Want ze houden van elkaar als vrienden, niet als geliefden. Maar ze moet iemand hebben die voor de kinderen kan zorgen als zij overlijdt. Intensief gaat Dru op zoek naar een gouvernante en lerares voor haar twee dochters. Ook dit is een voorbereiden op haar sterven. Heel stiekem, maar bewust zoekt ze tussen de sollicitanten ook naar iemand die een vrouw zou kunnen worden voor haar man, Gavin. Dus iemand die en van haar kinderen, en van haar man zou kunnen houden. Intensief brengt ze dit in gebed bij haar Hemelse Vader.

Emily wil een doel in haar leven. En dan bedoelt ze niet een gezin stichten, maar allereerst iets waar ze anderen mee kan dienen. Als ze solliciteert naar de functie van gouvernante weet ze werkelijk niet waar ze aan begint. Vol goede moed vertrekt ze met het gezin richting de bergen. Daar, tussen die bergen staat de boerderij. Diep in het dal. Daar leert ze wat het is zichzelf helemaal te geven om anderen te dienen. Ze gaat veel houden van haar twee leerlingen. Ze gaat veel houden van Dru. En ze gaat veel houden van Gavin. Maar dat laatste is zo absoluut fout. Want Gavin is getrouwd met Dru. Niet wetend dat Dru juist voor deze echte liefde tussen haar man en gouvernante bidt, worstelt Emily met zichzelf en haar gevoelens. En Gavin doet dat evengoed. Dru ziet het voor haar ogen gebeuren. En dankt God daarvoor. Maar voordat ze de liefde tegenover elkaar uitspreken gaat er nog veel gebeuren. En lopen ze elkaar grandioos in de weg. 

"Je bent een goede vriend geweest. Voor mij en voor Charlie. Vanaf het moment dat ik Charlie ontmoette, wist ik dat er iets bijzonders tussen ons was. Niets ter wereld had me ervan kunnen weerhouden zijn bruid te worden. Zo veel hield ik van hem.
Jij zou dat ook kunnen hebben. Volgens mij zou je kunnen houden van Emily. En zij zou van jou kunnen houden, als je het toe zou laten...Jij verdient liefde, Gavin. Ik  wens het jou."

'Ik wens je liefde' is een pakkende roman, waarin de ware liefde tot uiting komt. Het verhaal speelt het af in het einde van de 19e eeuw, in de noordelijke staat Idaho, Amerika. Het is de schrijfster gelukt een alles weggevende liefde te beschrijven, die ze in Dru ons wilt leren. Onmogelijk? Misschien. Maar proberen kan altijd. Ervan dromen is ook toegestaan!

IK WENS JE LIEFDE, door Robin Lee Hatcher
Vertaald uit het Engels door Roelof Posthuma
ISBN: 9789059776081
Genre: historische roman
Prijs: 15,95
Uitgeverij Kok, Kampen

2 opmerkingen: