21-03-2011


Sil, door Vrouwke Klapwijk

Sil, een jongen die niet zo lang stil kan zitten en overal doorheen praat.
Sil, die er helemaal voor gaat een prachtige masjien te maken voor het project op school. Want het is een wedstrijd: wie maakt de mooiste?
Sil, die er verdriet van heeft dat hij wordt uitgescholden. Maar wel probeert tot tien te tellen.
Sil, een jongen die zijn leeftijdsgenoten van gebeurtenis tot gebeurtenis blijft boeien, tot zijn verhaal is afgelopen.

Genietend van de allereerste strip in dit boek las ik Geert  (7) voor. De strip was zo herkenbaar. Sil, 's morgens als eerste wakker, 6 uur is het nog maar. Waarom zou je zachtjes doen? Dus in de strip zien we ouders en zus en broer mopperend in bed liggen. Herkenbaar? Ja, bij ons gaat het precies zo...

Sil is dol op vissen en maakt zo met een klasgenootje een vriendelijke vis-vang-masjien. Samenwerken is lastig, rustg blijven ook. Maar uiteindelijk mag het resultaat er zijn.

Dat dit boek afgewisseld wordt met stripbladzijden en 'gewone' bladzijden maakt het tot een erg leuk en gezellig boek. Ook het speelse van op elke bladzijde een woord in groot, gekleurd lettertype doet vrolijk aan. De tekeningen in dit boek van verschillende masjiens, getekend door Gijs, dragen absoluut bij aan de verbeelding van het kind. En omdat het verhaal zo heel goed en duidelijk is, zo leuk en boeiend..soms moest ik even stevig slikken om verder te kunnen voorlezen..dat maakt het tot een prachtig en waardevol jeugdboek.

Af en toe wordt er in dit boek gepraat over hemel en God. Eigenlijk wel jammer, omdat het mijns inziens niets toevoegd. Er bleven wat dat betreft voor onze Geert vragen liggen, waarover we dan wel weer konden praten.

 Dit boek is geschreven en geillustreerd voor de Christelijke kinderboekenmaand 2010, door Vrouwke Klapwijk en Willeke Brouwer.
Uitgegeven door uitgeverij Callenbach, bevat 61 pagina's en het kost €7,95

Met dit boekje is lezen echt niet saai!! Een vrolijk actieboekje voor kinderen vanaf 6/7 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten