16-03-2011

De Uitnodiging


De Uitnodiging is geschreven door W. Paul Young. Het is de Nederlandse editie van The Shack, de nummer 1 op de bestsellerlijst van de New York Times. In Amerika verkocht het boek al ruim vier miljoen exemplaren. Wereldwijd verandert deze wervelende roman vol inzichten inmiddels 7 miljoen lezers.

Dit boek gaat over Mack wiens dochter tijdens een kampeervakantie is ontvoerd. In een verlaten hut in de wildernis van Oregon worden aanwijzingen gevonden die erop duiden dat zijn dochter op brute wijze om het leven is gebracht. Vier jaar later ontvangt Mack een briefje met de uitnodiging om opnieuw naar de hut te komen en daar een weekend door te brengen.

Tegen zijn gevoel in keert Mack terug naar de plek des onheils. Hij komt daar aan op een koude, winterse middag en stapt zijn grootste nachtmerrie weer binnen. Wat Mack in de hut vindt, verandert zijn leven volledig...
Mack ontmoet God in de hut. God is de Drie-eenheid en Mack ontmoet God op dergelijke wijze. Alle Drie gaan met Mack in gesprek. De Drie-eenheid wordt in het boek op een uitzonderlijk mooie manier beschreven. Heel begrijpelijk en zonder omhaal van woorden.

In een wereld waar religie steeds minder betekenis lijkt te krijgen, worstelt De uitnodiging met de tijdloze vraag: waar is God in deze wereld vol onbeschrijflijke pijn en verdriet? De antwoorden die Mack krijgt, zullen je verbazen en misschien zelfs net zo veranderen als ze hem hebben gedaan.

Uitgeverij: Kok Kampen
ISBN: 978 90 435 1550 4
Genre: fictie
Prijs: € 19,95

1 opmerking:

  1. Oei, dat lijkt me een prachtig boek! Gelukkig ben ik net jarig geweest: bonnen te over.
    Super gedaan Gerreke, duidelijk maar toch kort, knap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen