17-11-2011

ZooBaby's - Andrew Bleiman en Chris Eastland

Dit fotoboek is een echte aanrader voor kinderen die van dieren houden. Het staat namelijk vol kleurenfoto's van bekende en minder bekende wilde babydieren die in dierentuinen geboren zijn.

Zeldzame diersoorten
Ooit gehoord van woestijnvossen? ZooBaby's showt Radar Ears.  (zie cover boek) Hij woont in een dierentuin in Korea. Met zijn enorme oren kan hij zijn prooi over het zand horen scharrelen. Zijn oren helpen ook om hitte af te staan. Radar Ears is één van de dieren uit dit boek. Maak ook kennis met Miracle Kitten, de Ocelot. Of met Rooby, de rode kangoeroe. Ze viel uit de buidel van haar moeder en werd in veiligheid gebracht door de medewerkers van de dierentuin. De oppassers konden niet achterhalen welke kangoeroe haar moeder was. Dus maakten ze een buidel van fleece voor Rooby en brachten haar zonder problemen groot zonder fles.

Gemakkelijk in de hand
Dit kleine, vierkante boekje viel bij mijn zoon van zeven erg in de smaak. Het ligt gemakkelijk in de hand. Hij vond het leuk dat de namen van de dieren er in staan en ook de dierentuin waar ze geboren of opgevangen zijn. Wat ik mooi vind is dat de status van de dieren wordt weergegeven. Zo is de status van Rooby, de rode kangoeroe veilig maar de status van Pan, het vingerhoeddier is gevoelig. Deze nachtdieren met hun lichtgevende ogen zijn hun leven namelijk niet zeker in het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen.  Deze korte informatie over het dier op de foto is erg interessant voor wat oudere kinderen. (9-12)

Over de auteurs
Achterin het boek staat een register van diersoorten met bladzijverwijzing, register van dierentuinen en ook een leuke stukje over de auteurs: Andrew Bleiman en Chris Eastland. Zij delen samen de passie om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen. Dat is hen door dit boekje zeker gelukt.

Soort boek  Hardcover, 160 pagina's
UitgeverBBNC Uitgevers
ISBN-139789045311999
ISBN-109045311992

Geen opmerkingen:

Een reactie posten