15-04-2011

Nooit te laat


Familie Baxter – dl. 1

De vijf volwassen kinderen van John en Elizabeth Baxter zoeken ieder hun weg in het leven. Maak kennis met Brooke, Kari, Ashley, Erin en Luke en hun ouders - je zult je op z’n minst in een van hen herkennen.

In dit eerste deel leven we mee met de Kari. Op een avond laat krijgt Kari een telefoontje van een onbekende man, die haar een schokkende mededeling doet: ‘Uw man heeft een verhouding met een van zijn studentes …’ Ze gelooft de man niet, maar de grond onder Kari’s voeten zakt weg als blijkt dat het geen misselijke grap is. Haar man Tim is inderdaad verslingerd geraakt aan de jonge Angela, die hem als een held beschouwt. Als Tim ontdekt dat Kari het weet wil hij direct van haar scheiden. Geschokt en gekwetst zoekt Kari troost bij haar ouders en bij het geloof waarmee ze is opgevoed. Terwijl Tim bij Angela intrekt besluit Kari Tim te vergeven en hoopt ze dat hij bij haar terug zal komen. Ondertussen ziet Kari haar jeugdliefde Ryan terug. Ze zoeken elkaar regelmatig op. Kari weet dat ze Ryan uit de weg moet gaan, maar doet dat niet.

Als het tij voor allen lijkt te keren slaat het noodlood toe …

Het is een heel afwisselend en meeslepend boek, waarin duidelijk gekozen is om het geloof centraal te stellen. Interessant is wel dat binnen het gezin Baxter de een duidelijk kiest voor het geloof, terwijl de ander het afwijst. Mooi om te lezen hoe binnen het gezin Baxter hiermee wordt omgegaan. In dit boek maak je al kennis met alle kinderen Baxter en hun geheimen, wat maakt dat je graag aan het volgende deel zou willen beginnen.

Uitgeverij: Voorhoeve
Auteur: Karen Kingsbury, Gary Smalley
Genre: roman
ISBN: 9029719192
Prijs: € 20,50

2 opmerkingen:

 1. Het is een ontroerend boek. Ik heb het vervolg ervan gelezen, van de bieb.

  Mooie resencie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prima recensie.
  Ik heb idd wel eens wat van haar gelezen, die over 11/9. Vond vooral deel 1 heel goed.
  Lynn Austin kan ik je ook aanraden (eigen wegen of de boomgaard).

  BeantwoordenVerwijderen