04-02-2011

Deze boeken geven we weg.

Meedoen met deze  leuke weggeef- actie?
Schrijf dan in je reactie welk boek je graag wil hebben van de drie  - en waarom. Het zou leuk zijn als je een linkje hiernaartoe op je eigen blog zette. We wachten een week ...en dan maken we bekend wie zich de trotse bezitter mag noemen van:


Beschrijving:
Cheyenne Allison is een uitstekende eerste hulparts die een dierbare patiënt verliest. Om zich te bezinnen, vertrekt ze naar het landelijke Hideaway, waar ze een oude boerderij wil gaan opknappen. Ze ontmoet daar Dane Gideon, de eigenaar van een ranch annex tehuis voor ontspoorde jongens. Cheyenne besluit Dane te helpen, en er bloeit een bijzondere relatie tussen hen op. In Hideaway worden vernielingen aangericht die veel onrust veroorzaken. De verdachte is een pupil van Dane. Cheyenne wordt tegen wil en dank bij de zaak betrokken, en dan moet blijken of Hideaway een echt veilige plaats voor haar kan zijn.
Dit boek is een dwarsligger!


Beschrijving
Paulien gaat naar paardrijles.
Als ze in de stallen komt,
is iedereen in rep en roer.
De deur van de zadelkamer staat open.
Er zijn zadels verdwenen!
Gelukkig gaat de les toch nog door.
Maar rijden zonder zadel valt niet mee.
Er wordt dan ook flink gelachen.
Na de les gaat Paulien op onderzoek uit,
samen met haar vrienden.
Wie heeft de zadels gestolen? En waarom?


Beschrijving
Kinderen die op jonge leeftijd een goede schrijfvaardigheid wordt bijgebracht, hebben daar hun hele leven plezier van. Want geschreven taal maakt nog altijd een belangrijk deel van onze communicatie uit, of het nu om werk of privé gaat. Daarom schreef Marja Baseler dit boek, waarin kinderen de basisvaardigheden leren om verhalen en gedichten te schrijven. Wat is een goede spelling, hoe maak je een leesbare zin, waartoe dienen alinea's en hoe bouw je een verhaallijn op? En als het om de kunst van het dichten gaat: moet je altijd rijmen, wat is een strofe en zijn alle gedichten kort? Een even speelse als leerzame gids, voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar.

ps: De beschrijvingen zijn dit keer niet door mezelf gemaakt maar komen van het internet.18 opmerkingen:

 1. Ja daar doe ik graag aan mee. Vluchtplaats heb ik al een tijdje in mijn bezit. Nog niet gelezen trouwens.

  Ik schrijf in op de Zadeldief, omdat:
  1. ik Vivian den Hollander een ontzettend goede schrijfster vind;
  2. omdat ik mijn kinderen de liefde voor lezen dolgraag wil meegeven en dat kan ik het beste doen door ze voor te lezen en te laten lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waarom ik meedoe?

  Omdat onze jongens zo in de ban waren van het andere boek dat ze bij jou wonnen !!!!!!!
  Mss lukt het ons geen 2de keer, maar toch willen we onze kans wagen.
  Voor ons maakt het niet uit ... onze boekenwurmen verslinden ALLES :-)
  oh ja, ik link ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na vanmiddag 2x eerder een reactie geprobeerd te plaatsen, hier nogmaals:
  Ik volg je leuke blog nog niet zo heel lang, maar zie meteen deze leuke actie voorbij komen ! Ik ben zeker geinteresseerd in een boek en dat zal zijn: Vluchtplaats !
  Ten eerste omdat het moeilijk en pijnlijke onderwerp me erg aanspreekt en ik erg benieuwd ben hoe deze verhaallijn zich gaat ontwikkelen.....
  Ten tweede omdat het een Dwarsligger is, en ik al tijden aan het zoeken ben naar de juiste Dwarsligger voor de vakanties...lijkt me zo gemakkelijk, klein, niet zwaar, handzaam en interessant !!
  Succes verder met je unieke actie !

  Gr, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat is wel moeilijk kiezen, maar laat ik voor mijzelf kiezen deze keer! Het plot van Vluchtplaats klinkt aantrekkelijk en een dwarsligger wil ik wel eens in handen hebben. Mijn kids lezen al veel boeken en dit thema spreekt hen minder aan, schat ik zo in... en zelf schrijven... ik ben bang dat dit boek in de kast zal verdwijnen, het zijn meer rekenwonders!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vluchtplaats kreeg ik gratis op de boekenbeurs. Wel een leuk boek, maar geen thriller, zoals het er voor op staat.
  Maar ik hoef geen boek te winnen want voor die andere boeken heb ik niet zo'n belangstelling.
  Wel een leuk initiatief, zo'n boek-winactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via Jantine Urban kom ik vandaag voor het eerst op jullie blog. Ik kan er dus nog niets over zeggen en zal morgen terugkomen om jullie blog uitgebreid te bekijken. Ik heb een kleindochter van zeven, die constant verhaaltjes schrijft, helemaal zelf verzonnen. Dus zou "Schrijf" een heel goed boek voor haar zijn. Als ik het niet win, zal ik het zeker voor haar kopen en ben daarom blij, dat ik er nu over lees, anders had ik het niet geweten.
  Veel succes en jullie staan in mijn lijst!

  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo
  Viai viaop dit blog terechtgekomen en direct bij m'n favorieten gezet, heerlijk die tips/recenties over boeken ik 'verslind'boeken en de dwarsligger spreekt me zeker aan! ik zou zeggen stuur maar op!

  gr katrien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk initiatief! Ik doe graag mee voor onze Jessie omdat zij het lezen net heeft ontdekt en hoe! Ik denk dat ze heel blij zou zijn met het boek De Zadeldief. Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Via Jantine van Urban Style ben ik hier terecht gekomen. Voor de 1e keer dus. Wat een leuk blog hebben jullie! Ik heb er eens even doorheen gebladerd en kwam al meteen een leuk boek voor mijn kleinkinderen tegen (Het Letterwinkeltje). Ik ga hier vaker komen, zeker weten.
  En nu de actie, daar wil ik ook wel aan meedoen. Ik zou dolgraag "Vluchtplaats" willen lezen. Ik ken deze schrijfster niet, maar de beschrijving van het verhaal spreekt me heel erg aan. Lijkt me spannend, zou er zo in willen duiken.

  Hartelijke groeten,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het boek De Zadeldief zou mijn nichtje vast erg leuk vinden. Ze houdt veel van paarden èn van lezen, dus dit boek valt vast in de smaak!

  Succes met jullie blog, ik kom zeker vaker kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke blog heb je, en waarom ontdek ik die nu pas....
  Ik wil graag meedoen voor het boek de zadeldief. Dit omdat ik mijn dochter graag wat mee zou willen zien lezen als nu, en met dit boek lukt dat vast!
  Ik zet meteen een link naar dit blog op de mijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Via facebook hier terecht gekomen.
  Wat een leuke blog.
  En ik doe ook mee.
  Ik ga voor de dwarsligger "vluchtplaats"
  Lijkt me een heerlijk boek om mee op de bank bij de haard te kruipen. Spannend.
  De andere twee boeken heb ik niets mee.

  groetjes Arina K

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk, ik doe ook heel graag mee. Welk boek maakt mij niet zo uit hoor! ben met alles blij.
  Linkje komt op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Via Urban style ben ik hier gekomen...
  Als ik voor mezelf zou kiezen zou ik voor vluchtplaats...
  Maar ik kies niet voor mezlf!
  Ik kies voor mijn oudste dochter die de PABO doet en zou heel veel kinderen kunnen stimuleren door het boek "schrijf" van Marja Baselaar.
  Wij lezen thuis al veel maar door de pc en alle spelcomputers wordt er steeds minder gelezen en geschreven!
  Een goede mogelijkheid om lezen en schrijven door te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo,

  Via de blog van eenvoudig leven hier terechtgekomen - aline's profiel aangeklikt en hier terechtgekomen. Ken de schrijver van Vluchtplaats niet, maar zou zeker met haar kennis willen maken, ook omdat ik mn. geïntereseerd ben in het verhaal van de ontspoorde jongeren. Omdat dat in deze tijd in mijn omgeving ook veel speelt.

  Gr. Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi,
  ik zou ook graag meedoen, en wel voor het boek 'De zadeldief'. Onze kinderen lezen heeeel veel (en graag). Soms grap ik wel eens dat ze sneller hun boeken uitlezen dan de tijd die ik nodig heb om met ze terug naar huis te rijden van de bib!
  groetjes,
  Silvie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik had eerder vanochtend al geprobeerd een reactie te schrijven, maar blijkbaar kwam hij er niet door?
  Hopelijk kan ik nog meedoen. Onze kinderen lezen heeeel veel en heel graag. Daarom zou ik willen meedoen voor het boek 'De zadeldief'.
  Soms grap ik wel eens dat ze hier sneller de boeken (van de bib) terug uitlezen, dan de tijd die ik nodig heb om weer met ze terug naar huis te rijden!
  groetjes,
  Silvie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Graag zou ik meedoen om ee boek te winnen. De reden hiervoor is , dat het me zou stimuleren om eens wqt tijd te nemen tussen het patchen, borduren door om lettertjes te wreten...want ik kan de tijd niet zeggen , wanneer ik nog een boek in handen heb genomen... Dus voor een nieuw begin in een nieuw jaar . Groetjes en aan iedereen succes gewenst! Bedankt alvast om ons te laten meedoen. Groetjes uit Brugge Carine. htttp://patchworkstar;blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen