23-09-2010

Prinses zkt ridder. Britt van Marsenille.

Prinses zkt ridder.
Je zult maar stoer zijn. En eenzaam. En prinses. En in een toren wonen zonder trap.
Wat doe je dan?
De prinses uit dit boekje schrijft  haar noodkreet op een papieren vliegtuig:

RED MIJ!
Torenzondertrapstraat
nummer een.

Helaas komt niemand haar redden uit de torenhoge toren. Daarom bedenkt de prinses een plan.
Een heel stoer plan. Ze laat haar haar groeien en wast het nooit meer. Met een beetje geluk worden haar vlechten zo hard als echte stelten...
Er is ook een trotse ridder. Hij is erg eenzaam en woont op een eiland.
Beiden bedenken een plan om de wijde wereld in te gaan en elkaar te vinden.

Er zijn twee verhaallijnen in dit boek. Die van de prinses en die van de ridder. Op een gegeven moment komen de vertellijnen samen en worden één geheel.  Het is een stevig, vierkant prentenboekje met hilarische tekeningen van Tom Schoonooghe. Het zit vol grapjes en spelletjes. Voorlezen gaat prima, doordat de zinnetjes niet zo lang zijn.
Achterin het boekje zit ook nog eens een CD, waarop het muzikale sprookje uitgebreid verteld wordt door  Britt Marsenille; met spannende muziek en  bijpassende geluidseffecten.

Dit is een ontzettend grappig boek. Het boeide mij zelfs als volwassene! Misschien ook wel door de combinatie tekst, grappige illustraties en vertel CD met muziek. De manier waarop er met woorden wordt gespeeld vind ik heel knap.
Mijn zoon Ralph is 6 en zit in groep 3. Hij heeft vreselijk gelachen om de prinses, die op stijfgeworden vlechten liep en zo aan haar kasteelleven ontsnapte. De tekeningen bekeek hij tot in de finesses. Er valt zoveel te ontdekken in dit boekje. Allemaal heel erg maffe dingen eigenlijk.
Het sprookje heeft een thema: eenzaamheid - doe er zelf wat aan. Kom uit je kasteel, kom van je eiland en ga op zoek naar de ander.

ISBN: 978-90-209-7264-1
Verkoopprijs: 16,95 EUR


2 opmerkingen: