18-09-2010

De zevende schakel - Annelouke Haffmans

De zevende schakel.
De zevende schakel is een spannend boek voor iedereen die van geschiedenis en geheimen houdt. Ben je gek op ridders en andere bonte personages uit de middeleeuwen, dan is dit verhaal zeker iets voor jou!

Yurin is een jongen van niet adelijke komaf. Zijn grootvader is erg streng en regeert hem zonder veel liefde. Gelukkig heeft hij kans om even op adem te komen bij meester Melchior. Iedere zondag na de vroege mis gaat hij erheen. Hij doet allerlei klusjes en ik ruil daarvoor leert de oude man hem lezen en schrijven maar ook andere belangrijke dingen zoals: sporen volgen, met pijl en boog schieten. Het allerbelangrijkste is dat hij Yurin leert tekenen met houtskool.
Zonder dat Yurin het door had, wordt hij opgeleid om een belangrijke opdracht te vervullen. Meester Melchior stuurt hem namelijk op reis. Met een groep kermisgasten trekt hij te voet in de richting van het gevaarlijke Duistere land. Hij moet op zoek naar de kroonprins, die door zijn kwaadaardige zwager, prins Noirot gevangen wordt gehouden. Deze kroonprins is in het bezit van één van de zeven schakels, die een belangrijke rol in dit boek spelen. Wanneer het Yurin niet zal lukken deze schakel in handen te krijgen en terug te bezorgen aan zijn koning,  zal het land getroffen worden door duistere rampspoed en vele ongelukken.
Overal loert gevaar. Yurin komt in aanraking met mensen waarvan hij niet weet of ze te vertrouwen zijn. Ook voert zijn tocht langs roemrijke burchten. Tenslotte houdt de gemene Noirot hem vast op zijn kasteel om een magere, sombere man te portretteren. Komt hij ooit nog vrij? En...wie is deze man?

Dit verhaal leest gemakkelijk en ik had geen zin om het weg te leggen totdat ik het uit had. De personages zijn echt heel knap beschreven. Neem nu Glipper! Ik heb ook erg moeten lachen om madame Sourire; wat een prachtmens zeg.
Omdat mijn zoon van 12 moeite heeft met letters en lezen heb ik 'De zevende schakel' aan hem voorgelezen. We hebben erg veel schik gehad samen. Dit boek leest geweldig dankzij de rustige bladspiegel en het duidelijke lettertype. Maar ook door de schitterende dialogen.
Neem en lees, zou ik zeggen. De zevende schakel: een spannend avonturenverhaal voor tien jaar en ouder.

2 opmerkingen:

  1. Saai verhaal... heb het gelezen voor school.

    (misschien omdat ik de gehele Harry Potter en de Grijze Jager collectie heb gelezen)

    Als je een boek mocht kiezen... kies voor Harry Potter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het ook een mooi boek en gebruik het voor me boekverslag

    BeantwoordenVerwijderen