24-09-12

Doodsengel, James H. PenceDokter Lori Westlake zit gevangen in strikken van eigen nieuwsgierigheid. Benaderd door de geheime Vredeskring geeft het meedoen haar nu een grote onvrede en gevoel van onveiligheid.

Het kost Lori heel veel moeite om de zorgen van haar patiënten opzij te zetten. Neem nu Nina, de jonge vrouw met haar zoontje. Alvleesklierkanker. Ze wil niet verder leven. De angst voor de toekomst stijgt uit boven haar moedergevoel en de vreugde van het leven. Zij wil dood!

Via de Vredeskring krijgt Lori de opdracht om de foute medicijnen klaar te leggen. Om zo Nina te helpen ontsnappen uit de wirwar van haar leven, om haar zacht en vredig te laten gaan.
Maar hoe zit het nu eigenlijk? Lori hoort Nina vrolijk praten over haar toekomst en haar verdere leven. over het opgroeien van haar kereltje en hoe zij moeder voor hem wil zijn.
Weet de Vredeskring wel dat Nina van haar besluit is afgestapt?

Dit en nog veel meer andere raadsels rondom plotselinge, op natuurlijke wijze, overleden mensen bezorgt David en zijn politieteam kopzorgen. Dit moet opgelost worden!
Hebben ze met Lori beet? Of is er iemand anders actief in het euthanaseren van ernstig zieke mensen?
Lori voelt een golf van paniek. Ze waren toch zeker niet op zoek geweest naar het mobieltje van de kring? Op dat moment kwam er nog een agent in uniform uit de slaapkamer. Hij had een afsluitbaar plastic zakje in zijn hand. Lori herkende de inhoud ervan onmiddellijk. Het waren de injectiespuit en het flesje insuline dat ze naar de kamer van Nina Ware had moeten brengen. Ze had er niet meer aan gedacht nadat ze besloten had de spullen niet af te leveren. Rechercheur Bachman hield het zakje omhoog. 'Deze spulletjes hebben we in de zak van uw doktersjas gevonden. Een beetje vreemd om daar mee rond te lopen, vindt u niet?'
Deze medische triller is echt een aanrader. Het loopt erg lekker en houdt de spanning er goed in, zodat je geneigt bent het boek direct uit te lezen. Mooi is dat het christelijke aspect ook goed tot uiting komt: hoe ga je om met ziekte? Heeft je leven nog enigzins waarde ook als je bijna niets meer kunt? Mensen zonder hoop krijgen antwoord op de echte levensvragen, die in een totaal ander perspectief komen te staan door het geloof in Jezus Christus en Zijn verlossingswerk.

Auteur: James H. pence
Taal: Nederlands
Vertaald door: Velde-Oosterom, C. van den
ISBN: 9789085200871
Uitgeverij: Barnabas, 2007
Pagina's: 395
Het boek is nieuw niet meer verkrijgbaar, maar tweedehands nog genoeg.
In de prijsklasse vanaf 5 euro is het te vinden op internet.

1 opmerking: