25-02-2012

Tussen de regels, Rick Hamlin


Een verrassende roman ligt voor me. 'Tussen de regels'  is een boek wat prettig leest. Het loopt lekker vlot door en heeft een erg leuke originele inhoud.

Elizabeth, dwarsfluittiste, heeft een moeilijk jaar achter de rug, nadat ze haar vriend de deur heeft uitgezet. Onzeker over zichzelf en de toekomst, doet ze het enige wat ze leuk vindt: ze geeft soloconcerten en dwarsfluitlessen. En, als ze nog tijd over heeft leest ze boeken. Tijd genoeg tussen de concerten door. Dus altijd op zoek naar boeken. Op zoek naar auteur Harriet Mueller.
Op een rommelmarkt treft ze het: verschillende boeken van deze voor haar geliefde auteur liggen voor het oprapen. Allemaal neemt ze ze mee. Niet wetend wat ze koopt!
"Elizabeth deed haar lamp uit maar kon de slaap niet vatten. Ze moest steeds weer denken aan de vrouw die zulke persoonlijke dingen op de bladzijden van een versleten roman had geschreven. Het was niet echt een plek waaar iemand zoiets zou verwachten, maar ze was er van overtuigd dat 'hij' haar boodschap zou vinden, zolang hij tenminste tussen de regels door kon lezen.
Maar misschien had hij het helemaal niet gezien. Misschien had hij de boeken weggegeven voordat hij de handgeschreven boodschap had gevonden."

Jim Lockhart, fervente sporter en casting director, heeft het helemaal gehad met het leven. Zijn vrouw is overleden aan kanker en hij doet alle moeite om langzamerhand het leven weer door te leven. Maar de glans is er af. Tijdens een lange, slapeloze nacht trekt hij het nachtkastje van zijn overleden vrouw open en treft een van haar lievelingsboeken aan. Het openslaan van het veelgelezen boek vertelt hem een boodschap en doet hem op zoek gaan naar de andere boeken van zijn vrouw.  Helaas zijn de boeken al uit huis, door zijn schoonzussen weggegeven aan de plaatselijke kerk. Jim zet alles op alles om de boeken te vinden. De tekst, geschreven tussen de regels door, is immers niet van de auteur, maar geschreven door zijn vrouw! En... aan hem gericht!
Hij sloeg het boek open en bladerde door naar hoofdstuk een. Toen hield hij zijn adem in.
het enige dat hij zag, was het handschrift van zijn vrouw. Verspreid over de bladzijde stonden stukjes tekst in paarse inkt. Het was dezelfde inkt die ze gebruikte voor valentijnskaarten, bedankkaarten en verjaardagskaarten. Haar boodschappen voor hem. Ze had ze boven de hoofdstuktitel en onder aan de bladzij gezet, in de kantlijnen en op de volgende bladzijden. Ze had aan hen geschreven.
Dat de woorden tussen de regels door niet voor haar zijn, begrijpt Elisabeth maar al te goed. Maar hoe kan ze ooit de eigenaar vinden? Ook zij zet alles op alles. Ze vraagt zelfs hulp van haar vriendin en van de verkoopster van de boekenmarkt. Zullen de brieven, die geschreven zijn tussen de regels door, uiteindelijk bij de juiste persoon aankomen??

Ik heb genoten van deze gezellige roman. Lekker ontspannend, maar  ook met een duidelijke norm. Het enthousiasme van Jim en de bescheidenheid van Elisabeth zijn erg mooi beschreven. Ook de andere karaktertrekken van hoofd- en bijpersonen komen goed naar voren.

Heerlijk boek voor een ontspannen tijd, denk aan vakantie of voor zomaar, om even  te relaxen na een lange dag! Ik wens je veel leesplezier!


Titel:               Tussen de regels
Auteur:           Rick Hamlin
ISBN:              9789029719360
Prijs:               € 20,50
Uitgever:        Voorhoeve
Aantal pag.:    382
Uitgave:          paperback
1 opmerking:

  1. Mooi review! Ik vond het boek ook geweldig. gewoon helemaal anders dan andere boeken en niet voorspelbaar.

    BeantwoordenVerwijderen