19-01-2011

Wommel is weg!

Wommel is weg! Een schitterend prentenboek voor peuters en kleuters. Met verbazing heb ik de tekeningen/prenten bewonderd: wat sprekend, wat schitterend! Een gave, absoluut! Getekend door Charles Fuge, terwijl de tekst geschreven is door Angel McAllister.
Het prentenboek beschrijft hele herkenbare gevoelens, die vast en zeker ook al herkend worden door onze kleine kinderen: blij, boos, verdrietig, bang. Daarbij komt in dit verhaal ook de sociale vaardigheid van het samen spelen aan bod.
Wommel (Wombat), Kala (Koalabeertje) en Knijn (je raad het al, Konijn) spelen verstoppertje. Maar Wommel snapt het niet zo. Hij gaat verstoppen terwijl hijzelf moet zoeken. Dat is de humor die het hele boek doorspekt. Wommel is jong, weet alles nog niet zo goed. Ga maar tot 10 tellen, raden zijn vriendjes hem aan. 
Maar dat kan hij niet: 'twee, tien!'
Gelukkig helpen zijn vrienden hem: "Tel de bloemen maar!"
Wommel is weg!
Angela McAllister en Charles Fuge
uitgeverij Zirkoon
ISBN 9052473110
Wommel kiest voor de gele bloemetjes en dwaalt zo heel ver af. Wat een verdriet als hij merkt dat hij zijn vriendjes helemaal kwijt is.

'Drup...drup. Er vallen druppels uit een kleine, donkere wolk.
Drup...drup. Er vallen tranen uit een kleine, verdwaalde wombat.'

Hoe zal dat aflopen?

Ik vind dit een ontzettend goed prentenboek, vooral vanwege het sociale aspect. Zou in elke kleuterkast moeten staan. Maar ook de tekeningen zijn prachtig, herkenbaar en levensecht!
Ik kocht het voor €5 in de boekhandel. Een koopje dus. Waarschijnlijk is het boek dus niet meer nieuw te koop, maar het is echt het zoeken waard. En vergeet dan marktplaats.nl of bol.com niet! En anders is er altijd nog een bieb!
Heel warm aanbevolen, voor iedereen, maar met name voor kinderen die wat betreft de sociale vaardigheden wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

Veel voorleesplezier! Aline

2 opmerkingen: