26-01-2011

Virgilius van Tuil - Paul Biegel.

Virgilius is een verschrikkelijke dikke dwerg, die met honderd andere dwergjes van Tuil op de hei woont. Hij is zo verschrikkelijk dik dat hij er altijd mee gepest wordt: "Dikzak, Dikkop, Dikke Doedel."
Daarom wil de dwerg zichzelf wel eens zien in een spiegel. In een echte spiegel! Maar die vind je alleen bij de mensen. Eigewijs als hij is neemt Virgilius een besluit: "Dan ga ik daar naar toe. Adieu!"
Natuurlijk waarschuwen de andere dwergen hem: "Ze tillen je op. Ze zetten je in een kooi. Ze wassen je met zeep." Virgilius trekt zich er niks van aan. Hij laat zich niet bang maken. "O leuk!", zegt hij en gaat ervan door. Hij wil zichzelf zien. Hoe dik hij is.Vastbesloten gaat hij op weg en dat is tegelijk het begin van een serie avonturen waar zelfs Virgilius niet van heeft durven dromen.

Dit boek bevat alle verhalen: Virgilius van Tuil, Virgilius op zoek naar taart en Virgilius overwintert bij de mensen. De pastelkleurige illustraties van Mies van Hout passen er precies bij en geven de verhalen een luchtige, sprookjesachtige sfeer. Ze tovert met kleuren en let goed op gezichtsuitdrukking en houding. Door haar krijgt het dwergje Virgilius nòg meer karakter!

Persoonlijk houd ik helemaal niet van fantasieboeken. Kabouters zeggen mij niet veel. Toch nam ik dit dikke boek mee van de bieb, om de goed schrijfstijl. Mijn zoontje geniet nu iedere avond van een nieuw avontuur. Ik stiekem ook. Virgilius is zo grappig en het verhaal gaat telkens anders dan je denkt.
AuteurPaul Biegel
IllustratorMies van Hout
Taal Nederlands
Afmetingen151x28x223 mm
Geschikt voor 7 - 9 jaar
Druk1
ISBN109047750101
ISBN139789047750109

2 opmerkingen:

  1. Nou-ou, ben benieuwd..geef ff door ls je het boek inlevert..Ik wil ook voorlezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb altijd erg genoten van Virgilius! Het is er ook als luisterverhaal!

    BeantwoordenVerwijderen