'Aan het eind van de regenboog is altijd een schat.'
En omdat meneer Big dol is op schatten gaat hij er samen met Schaap naar op zoek.
Wat zou die schat zijn?
Een pot met goud, een geheime toverspreuk?
Een prinses in nood, een gouden beker?
Zou het een schatkist met juwelen zijn?
Misschien wel een drankje, denkt meneer Big.
En als je ervan drinkt, wordt je heel sterk, of heel slim.
Om bij de schat te komen moeten meneer Big en Schaap helemaal naar het eiland van de spookridder. Daar durft eigenlijk niemand heen. Behalve meneer Big dan. 'Spoken bestaan niet!', zegt hij steeds. Schaap is wel een beetje bang. Maar ze kan die dappere Big niet alleen laten gaan.
Zo begint hun spannende speurtocht. Vinden ze de schat? En wat is het geheim van de spookridder? Komen Meneer Big en Schaap veilig terug bij hun vriendjes?
Ik aarzelde in de bieb of ik dit boek zou meenemen.Toen ik het ingekeken had besloot ik het toch te doen. Waarom ik aarzelde? Dat kwam door het woord Spookridder. Ik had niet zo'n zin in allerlei enge stukjes. Mijn zoon is een beetje bang 's-avonds en het was mijn bedoeling om dit boek voor het slapen gaan aan hem voor te lezen.
Ik kan iedereen geruststellen. Het is spannend maar niet te griezelig. Heel sterk gedaan door de auteur; ze verdient een compliment! Terwijl iedereen denkt dat het op het eiland echt spookt blijft Meneer Big herhalen: Spoken bestaan niet. Aan het eind van het boek krijgt hij gelijk. Eén stuk sloeg ik over, omdat ik dat dacht dat het te eng was. Toen ik het boek uit had zijn mijn zoontje: 'En nou dat verhaal over de spookridder nog....'
De illustraties (van de auteur zelf!) zijn geweldig. Het zijn sprekende tekeningen, die de tekst versterken. Er is ook een plattegrond aanwezig in pasteltinten. Mijn zoon vond dat erg interessant; hij kon de speurtocht van meneer Big en Schaap precies volgen.
Een waardevol boek. Er is gekozen voor een vrij groot lettertype. Ik raad dit boek aan, zelfs voor bange kinderen is het goed te doen. Er zit een gezonde dosis spanning in en de clou is erg leuk. Omdat de teksten kort zijn, is dit boek al geschikt om voor te lezen aan kinderen rond de vier.
Nog even dit: Er zijn 7 bigboeken. Meneer Big kreeg al een keer een Vlag en Wimpel en een Tip van de Kinderjury.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten